December was een drukke maand

WP_20151114_006[1]December was een drukke maand. Wederom veel voorbereidende werkzaamheden gedaan. Ontmoetingen met onderzoekers in de Kanarsiche eilanden en ook worden de contacten met de onderzoeksorganisaties thuis aangehaald.
Hier gaan we de contacten aanhalen. Doelstelling is dat we langs de route zo veel mogelijk oceaan deskundigen gaan ontmoeten die ons gaan informeren over hun werk op de oceaan.

Afscheid schipper Daan.
Al in september vertrekt Daan met zijn schip richting de kanaries eilanden.
Hij was als voorhoede op pad gestuurd om zo veel mogelijk voorwerk te doen. Maar Daan wil niet de reis volledig met ons volbrengen. Door privé omstandigheden hebben we afscheid genomen van schipper Daan.  We hebben hem bezocht om met hem te spreken en ook om op een goede manier afscheid van elkaar te nemen.  Tijdens ons bezoek in de Kanarische eilanden hebben we gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vrienden van de oceaan weer te bezoeken.

WP_20150912_001[1]Nog meer onderhoud
We hebben de afgelopen jaren al veel aan de Morgan gedaan. Moet ook. Wanneer hier de trossen los gaan, moeten we ons geen zorgen meer hoeven maken om de schepen. De focus moet dan liggen op het maken van de documentaire en de besprekingen met de wetenschappers en onderzoekers.
We hebben de route uitgestippeld. En nu is het zaak dat we die gaan invullen met partijen die ons gaan helpen met de stelling te onderbouwen. Hier rechts worden gescheurde planken van het dek vervangen voor de winter komt.

Werkzaamheden 4Sea.
Ook bij 4 Sea zijn er veel voorbereidingen gedaan. De voorbereidingen om de mail te versturen hebben meer tijd in beslag genomen dan we geplant hadden.  Programmeurs zijn druk in de weer geweest om het allemaal af te krijgen. Maar het is dan uiteindelijk toch voor elkaar gekomen. Uiteindelijk is het gelukt om de eerste versie van de energiemail toch precies op tijd uit te sturen. We hopen dat deze mijlpaal veel gevolg zal hebben en dat U als gebruiker dit zo veel mogelijk zult rond vertellen aan vrienden.  We gaan vanaf nu elke maand stipt de gegevens aan U verstrekken.

Vooruitzichten.
We gaan nu met een paar maanden beginnen te werken aan de documentaire. De bedoeling van deze dienst is dat we U gaan informeren over de reis en dat we samen zo veel mogelijk energie gaan sparen. De energiedienst gaat U daarbij helpen.
De Blog gaat U op de hoogte houden van de gebeurtenissen tijdens de reis die start ergens tussen Juni en augustus. Afhankelijk van de weersomstandigheden.
we willen met de dienst zo veel mogelijk mensen aanzetten tot het verminderen vand e uitstoot van CO2. Hiermee voorkomen we verzuring van de oceaan. En terwijl we dat realiseren, besparen we ook nog op de kosten.