Twee klussen op een dag

IMG_1724-kleinWanneer het vertrek dichterbij komt, lopen we steeds vaker rondjes rond het dek om alles nog eens goed te controleren.  De masten van de Morgan worden overeind gehouden door negentien staalkabels die allemaal een belangrijke rol hebben. Wanneer er eentje breekt kan dat als gevolg hebben dat de masten overboord gaan en vooral een mast overboord is schippers ergste nachtmerrie.
IMG_1722-kleinBij het controleren van de verstaging zag ik dat een van de stagen op enkele aders was gebroken. Vandaag hebben we die verwijderd en aangeboden aan de tuigerij om te vernieuwen.

 

Hans bediend de Lier

Hier is kameraadschap belangrijk.IMG_1733-klein Hans helpt met het bedienen van de lier terwijl ik de stag aan de bovenkant los maak.

Vandaag hebben we die verwijderd en aangeboden aan de tuigerij om te vernieuwen. Hopelijk hebben we de stagen voor ons vertrek terug. Anders moeten we wachten met vertrekken.

Electra op de Medusa het tweede schip vervangen.

IMG_1740Electra aan boord is een belangrijk onderdeel. Zonder energie staat alles stil. De oude kabel moest worden vervangen voor nieuwe en de aansluiting was ook aan vervanging toe. De oude stekker was in de winter verbrand door kortsluiting.IMG_1746 Met de Dremel wordt een gat in de romp gefreesd, waarna de zware stekker wordt gemonteerd.  In de bood hebben we onder de trap een groot stekkerhuis gemonteerd met voldoende aansluitingen.

Nog enkele klusjes te doen voor we kunnen vertrekken ergens in de maand Juli. Kan niet wachten want dan beginnen de verhalen pas echt.