Presentatie Jachthaven Noordschans

WP_20160219_21_30_48_Pro__highres
Presentatie in het gezellige restaurant Noordschans

Presentatie Jachthaven Noordschans in Klundert NoordBraband.

Afgelopen vrijdag hebben we een presentatie gehouden over de nieuwe expeditie bij de Jachthaven Noordschans. Onder een prettige sfeer hebben we de luisteraars verteld over de eerdere expedities op de Atlantische oceaan en onze ervaringen met zeilen op het grote water.

Tijdens deze presentatie hebben we gesproken over de doelstellingen van de grote expeditie 2020 waar we mee gestart zijn. De terugkoppeling was positief. Het was bijzonder te horen dat zo weinig mensen zich realiseren hoe belangrijk de oceaan voor ons leven is. Het thema dat we hebben besproken was zuurstof en fytoplankton en de effecten van CO2 voor de zuurstofvoorziening op de planeet.

Fytoplankton in de oceanen
Fytoplankton in de oceanen

Nieuw vertrek.

Ook is een nieuw vertrek aangekondigd tijdens deze presentatie. in het midden van dit jaar gaan we weer de zee op. Na vijf jaar vaste grond onder de voeten te hebben gehad, vraag ik me af of we niet moeten in-slingeren en hoe deze nieuwe expeditie gaat verlopen.

biotic_interactions_phytoplHet heeft ons verbaast hoe veel daar nog in te doen is. Maar het heeft ons wel goed gedaan te horen dat we wel een belangrijke taak hebben te vervullen. Aan het einde van de presentatie was er nog even tijd om bij te praten en om een biertje te drinken.

kaart noordschans

Mooi gebaar.

Aan het einde werden we verrast met een mooie geschreven kaart. dit doet zeer goed in tijden waar we soms het gevoel hebben tegen de bierkaai aan het vechten te zijn.

Harrie de steun wordt daarom zeer gewaardeerd