Bezoek NIOZ

IMG_1619Een vriendelijk onthaal bij het NIOZ expeditie 2020.

Vandaag hebben we het NIOZ bezocht. Het was een beetje vreemd om over klimaatverandering te praten terwijl buiten de Narcissen in de sneeuw staan. De pinguïn bij de deur gaf terecht de buitentemperatuur aan van die dag. Reden van het bezoek was om de documentaire wetenschappelijke onderbouwing te geven.

 

IMG_1624 Jan Boon heeft als woordvoerder, ex wetenschapper en PR man van het NIOZ toezeggingen gedaan omtrent samenwerking met Morganonline. De koppeling met het onderzoeksinstantie NIOZ is belangrijk. De informatie en de doelstellingen die we willen bereiken met zowel Morganonline als onze sponsoren worden gestaafd aan wetenschappelijk onderzoek. Op het moment dat wij uitspraken doen die niet zijn onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek, hebben die uitspraken geen waarde.

 

Verschillende takken van Onderzoek.

`NOIZMet het eigen research schip de Pelagia doet NOIZ onderzoek op verschillende vlakken. Zeer belangrijk voor onderwerpen in het kader van klimaatverandering. Kijk maar eens naar het onderstaande filmpje.

Daarnaast is deze samenwerking voor ons belangrijk om straks tijdens de expeditie te weten waar we moeten zoeken en waar we naar moeten kijken. En niet minden. Dat wat we U gaan vertellen. tijdens onze expedities en verfilmingen er van.

Vanzelfsprekend zijn we zeer blij met deze toezegging. Deze samenwerking betekend dat we onze expeditie 2020 meer inhoud kunnen geven en onze lezers dus beter kunnen informeren.

 

Verwachting volgende maand:

  • Aanschaf en test watermaker.
  • Hoofdmotor lekt olie.
  • We zoeken een dingy
  • Hoe zit het met de planning?