Koken

keukenEen maaltijd tijdens elke oversteek is een waardevol moment, een geschenk. Koken is tijdens lange reizen meestal de highlight van de dag. Voor een goede maaltijd is een goed ingerichte keuken trouwens key.

Een van de punten waar veel aandacht aan is geschonken is het gereedschap. Wanneer je op een bakstag-koersje ligt maakt het schip op de meest onverwachte momenten rollers die de aardappels door de keuken kunnen laten rollen.

Daarom hebben we gezorgd voor extra hoge pannen die ik voor de helft vul. Hierdoor kan je zelfs met het slechtste weer goed koken zonder dat het gerecht op de vloer beland. Messen zijn scherp die ik altijd in de wasbak leg.

Verder zijn de wasbakken diep en bereiden we daar het voedsel voor het in de pan verdwijnt. om na het eten gelijk alles af te wassen en op te bergen. Schoon schip vinden we belangrijk, en wel zo veilig ook.

Vaak maken we voor het vertrek een grote pan met pasta. Het zijn juist de eerste dagen van in-slingeren die het koken lastig maken. Deze zijn dan voorzien en het voordeel is dat je tijdens de wacht uit de pan kan happen, een beetje water koken voor koffie en naar buiten om je wacht te lopen. Gaandeweg de reis langer duurt, raakt je lichaam meer gewend en krijg je automatisch zin om te koken.

De beste gerechten voor onderweg vind ik:

  • Stamppotten. Dit kan met verse groente en aardappelpure.
  • pasta gerechten. (ansjovis is hier de favoriet)
  • Broodje gezond.
  • Veel gezonde snacks (harde worst, gedroogd vlees, brood, gedroogde inktvis ect)

Eet smakelijk!